Botilbud for hørselshemmede elever i videregående skole i Oslo og Trondheim

Er du elev ved en knutepunktskole i Oslo eller Trondheim, kan du søke om et tegnspråklig botilbud hos Signo Conrad Svendsen senter.

To elever spiller biljard i oppholdsrommet i bokollektivet på Nordstrand

Selvstendighet og trygge rammer

Signos bokollektiv er mer enn mat og tak over hodet. Her lærer du deg selv bedre å kjenne, samtidig som du får dine første erfaringer med å bo for deg selv.

Hvem kan søke?

Retten til sosialpedagogisk botilbud for hørselshemmede og døve elever i videregående skole, er knyttet til opplæringsloven.

Botilbudet kan tilbys elever som har fått plass ved Nydalen videregående skole i Oslo eller Tiller videregående skole i Trondheim.

Kost og losji dekkes av fylkeskommunen. I samarbeid med foresatte eller PP– tjeneste, henvender søkeren seg til sin fylkeskommune for å få innvilget økonomisk dekning av botilbudet. 

Slik søker du

Last ned og skriv ut søknadskjema til Oslo eller Trondheim. Send utfylt skjema til oppgitt adresse.

Kontakt

Ta kontakt om ved spørsmål om tilbudet eller søknaden:

 

Om botilbudet i Oslo

Bokollektivet på Nordstrand ligger i samme område som Signo Conrad Svendsen senter, med fantastisk utsikt over sjø og by.

Her er det et lite sentrum med butikker og kafeer, og kun 1 km til badestrand. Både trikk og tog ligger i 10 minutters gangavstand. 

Ungdommene i bokollektivet får stort sett egen leilighet eller hybel. I tillegg har vi felles oppholdsrom, stue og kjøkken. 

Fire ungdommer på benker utenfor kollektivet

Om botilbudet i Trondheim

Huset i Klostergata 60 ligger nært sentrum, i flotte omgivelser ved Nidelva og med utsikt over Nidarosdomen. 

Her få ungdommene egne rom med felles stue, oppholdsrom, kjøkken og bad. De eldste elevene kan få egne hybelleiligheter. 

I samme hus har vi tilrettelagte leiligheter og Signo leier ut lokaler til Trondheim døveforening, Døveforeningens ungdomsklubb, Tegnspråklig Frivilligsentral og Døvekirken. Dette gir et inkluderende og trygt miljø med mange sosiale arrangementer. 

Ungdommer rundt middagsbordet i Trondheim

Botilbud i Bergen

Er du elev ved knutepunktskolen Nordahl Grieg videregående skole eller en av samarbeidsskolene Stend, Slåtthaug, Sandsli eller Årstad vgs, kan du søke om plass i et tegnspråklig botilbud som driftes av Signo Dokken AS. Les mer om botilbudet her.