Podkast "Sanser og samspill"

Velkommen til oss og "Sanser og samspill" – en podkast om det å være menneske, måten vi er i verden på og hvordan vi møter hverandre! En universelt utformet podkast som du kan se, høre og lese.

Fire personer står i en gruppe. En holder for ørene. En holder for øynene. En har på blindfold og øreklokker. Sistemann ser på personen med øreklokker, og holder hånda på skulderen. Tekst i bildet: "Sanser og samspill"

En verden av muligheter

Disse fire rådgiverne ved Signo kompetansesenter ønsker å utforske mennesket i verden sammen med deg! Vi starter med fire pilotepisoder, og håper at dere har lyst på mer! Listen over temaer vi ønsker å snakke om og mennesker vi ønsker å invitere inn, har bare vokst i takt med prosjektet.

Her finner du podkasten:

Podkasten vil også bli tilgjengelig etter hvert på Google Podcasts.

Kommunikasjonsprosjekt ble podkast

Det hele begynte som et kommunikasjonsprosjekt på arbeidsplassen, og ideen om podkast som formidlingskanal ble født. Alle mennesker er der at vi liker å være deltagende. Vi liker å være samregulerte, og vi liker å kunne påvirke. Hva skjer når vi har eller plutselig får ulike utgangspunkt, eller har ulik tilgang på alt og alle rundt oss? En atypisk måte å være på. Hvordan møter vi verden og hverandre da?

Vi er fire rådgivere fra Signo kompetansesenter som ønsker å belyse, og dele betraktninger rundt mange ulike temaer knyttet til sanser og samspill. Prosjektet startet i teamet som jobber med medfødt døvblindhet, men utviklet seg til å bli så mye mer.

Med én fot i fagfeltet og én ute i den store verden, tror vi det er mange elementer fra vår arbeidshverdag og våre livserfaringer som kan være til nytte og interesse for andre – ikke bare for fagpersoner, men også for deg som er litt ekstra opptatt av kommunikasjon og gode relasjoner – hvordan vi mennesker er, oppfatter og handler.

Universelt utformet

Vi har et ønske om at innholdet skal være tilgjengelig for alle, så vi har sett på hvordan vi kan lage en mer universelt utformet podkast. Hver episode filmes, og filmene tekstes og oversettes til tegnspråk. I tillegg transkriberer vi hver episode og gjør teksten tilgjengelig i form av pdf formatert for skjermleser. 

Øverst på siden finner du de ulike versjonene av podkasten! Du vil også finne lenker til filmet versjon og transkripsjon av de enkelte episodene innunder episodebeskrivelsene i appene, som for eksempel Spotify.

Pilotprosjekt

Episodene 1 til 4 som vi har publisert nå, er et pilotprosjekt og delfinansiert med midler fra Nasjonal kompetansetjeneste for døvblinde (NKDB)

Vi håper at du liker det du ser, hører og leser sånn at vi kan fortsette med podkast som en formidlingskanal! Vi har allerede begynt å jobbe mot fire nye episoder for høsten/vinteren 2022.

– God podkast!

 

Del denne siden