Tegnspråklige pop-up-samtaler for ansatte

Rare tider gir unike muligheter! Finansminister Jan Tore Sanner oppfordret bedrifter til heller å utvikle kompetanse enn å miste den, nå i koronaperioden. I Signo lagde de pop-up-tilbud på Workplace.

To sitter og snakker sammen på video.

Videosamtale på tegnspråk

Viktig å utnytte tiden med å spisse tegnspråkkompetansen sin på video. Illustrasjonsfoto.

Av Elisabeth Moe

«Finn en tegnspråklig samtalepartner og spiss egne tegnspråkferdigheter!», lød oppfordringen. 

Pop-up tilbud om tegnspråkopplæring

I Signo er det ca. 1200 ansatte og virksomhetene våre ligger geografisk spredt. Flere ansatte jobber hjemmefra, og tilgangen til et tegnspråkmiljø kan være mangelfull. Fra 23. mars måtte det tenkes nytt. Flere tegnspråkkonsulenter, som vanligvis står foran i et klasserom, var klare til å fungere som samtalepartnere på video. 

Spisser egne tegnspråkferdigheter

Cecilie Horgen er leder for kurs- og utviklingsavdelingen på Signo skole- og kompetansesenter. Hun forteller at dette ble et spennende utviklingsarbeid.

– Tegnspråk er viktig i Signo og dette ble en prioritering for oss. Til vår store glede var det flere som prøvde disse samtalene på video. Tilbakemeldingene var veldig positive, forteller hun.

«Jeg er veldig fornøyd»

Det ble laget en spørreundersøkelse blant deltakerne og 90 prosent svarte at de ville gjøre dette igjen. Her er et utvalg av tilbakemeldingene:

  • «Veldig positivt tilbud, der man får vedlikeholdt tegnspråket og dessuten får spesialundervisning Så er det veldig hyggelig å se/ «treffe» folk i disse ensomme tidene.»
  • «Hei, hei! Nå har også jeg hatt min første tegnspråk-prat. Og det blir ikke den siste. Dette er et kjempebra tilbud. Takk for praten! Vi snakkes igjen på fredag. :-)»
  • «Hei folkens :-) Da har jeg hatt min første tegnspråkprat med konsulent og det gikk fint. Vi pratet om den annerledes hverdagen vi har nå i et tempo og med tydelighet tilpasset meg. Anbefales! Vi kan kombinere tegnspråket i små grupper, så om noen vil være med i gruppe neste onsdag og kanskje friske opp «tmfok», grammatikk eller bare snakke om det vi vil, så bli med!»
  • «Jeg er veldig fornøyd med pop-up-tilbudet.»
  • «Glad for dette tilbudet i dager hvor jeg ikke får praktisert tegnspråk i det daglige»
  • «Håper dette er tilbud som kommer tilbake.»

Del denne siden