Vi syr munnbind

Nød lærer naken kvinne å spinne. I Signo har det ikke gått så langt ennå, men to av våre virksomheter tester ut nye produkter.

Miljøvennlig og vaskbar

Munnbindene er laget av resirkulert materiale og kan vaskes på 90 grader.

Signo Grantoppens munnbind

På Vevkroken i Andebu har de begynt å teste ut prototyper av munnbind, forteller arbeidsleder på Vevkroken, Guro Verngård

- Foreløpig er det jo ingen arbeidstakere på jobb, så vi ansatte har drevet litt med produktutvikling og tester. 

Munnbind for vanlige folk

Munnbindene er laget av resirkulert materiale og har en lomme slik at folk kan putte inn f.eks gasbind eller lommetørkle. Det er også sydd inn neseklyper slik at de sitter godt.

Munnbindene er ikke til medisinsk bruk, men for de som kan trenge vaskbare munnbind.

Døvevennlige produkter

Det er også laget en egen type munnbind med strikk som skal fungere godt for de som har høreapparat eller CI.

I tillegg har de prøvd ut forskjellige oppskrifter for å lage munnbind som døve kan munnavlese fra – munnbind med vindu!

Øreavlaster

Hvis du bruker høreapparat/CI kan det være ubehagelig å bruke munnbind. Her er en enkle løsninger for å få strikken bort fra ørene. Produktet blir ikke lagt ut for salg, men blir gjort tilgjengelig for ansatte i Signo.

Signo Konows senters 3D-printing

I Bergen har de møtt mangelen på smittevernsutstyr på en litt mer teknisk måte. Der har vaktmester Arne Haukebø Mikalsen gått til innkjøp av 3D-printer for å lage egne visirer.

Det er også printet løsninger for såre ører etter munnbind – en “hank” som minsker belastningen på ørene, da kan man lettere kan bruke munnbind lenger.
Se instruksjon for munnbind-hjelperen.

Felles for alle disse løsningene er at de deles med alle andre i Signo-familien. Munnbindene legges også til salgs i Vevkroken, som er Signobutikken i Andebu. De er også tilgjengelig for salg på signobutikken.no 

Del denne siden