Digital jobbchat for alle

Digital Drop-in er en chattetjeneste hvor alle som lurer på noe om hørsel, arbeidsliv og tilrettelegging kan ta kontakt. Den enkle måten har gjort at mange har sendt meldinger til dem. De har også fått en solid tommel opp fra NAV for tilbudet.

Alle velkommen til chat

Hanna Cederström er en av veilederne du møter. Signo Rycon AS er tjenesteleverandør for folk i Oslo, Viken og Innlandet. Hvis man ikke bor disse  stedene, er man fremdeles hjertelig velkommen til å ta kontakt.

Her finner du oss

Selve chatten er tilgjengelig hver torsdag kl. 13:00 til 15:00.  Du finner chatten på Signo Rycon AS sin Facebook-side. Du kan også ta kontakt på - post.ryc@signo.no.

Hvordan har det fungert? 

Mange mennesker trenger tilrettelegging og informasjon for å søke ny eller beholde nåværende jobb. Det var utgangspunktet til Signo Rycon AS da de ville senke terskelen for å ta kontakt med dem som eksperter på hørsel og tilrettelegging i arbeidslivet.

Hanna Cederström, veileder i Signo Rycon AS, forteller at de har funnet en ny nisje i veiledningsarbeidet. Flere har applaudert denne digitale muligheten, f.eks Nydalen videregående skole, som er en knutepunktskole for tegnspråklige elever, og flere andre samarbeidspartnere i Signo Rycon sitt  hørselsnettverk. 

Drop-in på tegnspråk 

Siden tegnspråk ikke har et eget skriftspråk, og mange døve ikke har norsk som førstespråk, kan tegnspråklige chatte gjennom en videosamtale.

– Man må uansett først ta kontakt i chatten for å avtale en 1-1 samtale, forteller  Cederström engasjert. 

Chat for alle

Signo Rycon AS er tjenesteyter for folk som bor i Oslo, Viken og Innlandet. Hvis du ikke bor disse stedene, er man fremdeles hjertelig velkommen til å ta kontakt.

Signo Rycon AS er en godkjent tiltaksarrangør for NAV og har et bredt nettverk av arbeidsgivere og samarbeidspartnere innenfor hørselsfeltet. Få vet kanskje ikke at Signo Rycon AS også tilbyr karriereveiledning med sertifiserte veiledere som har fokus på arbeidslivsdeltakelse. 

Del denne siden