Ansatte robot for å lære personvern

Alle ansatte i Signo skal lære om personvern- og informasjonssikkerhet. Til å hjelpe oss med det har vi ansatt samtale-roboten "Conrad".

Samtale-robot

Conrad dukker opp hos alle ansatte og inviterer dem til å ta kurset i personvern- og informasjonssikkerhet.

Av John Herfindal

Signos grunnlegger får digital navnbror

De som kjenner litt til stiftelsen Signo vet at Conrad er et sentralt navn. Da arbeidet startet i 1898 var det døveprest Conrad Svendsen som var grunnleggeren. Nå har han fått en digital navnebror i samtale-roboten Conrad. I samarbeid med digitalselskapet Prepp har Signo den digitale budbringeren.

Viktig med god opplæring

Personvern og informasjonssikkerhet er ekstra viktig for  Signo.

- I jobbene våre håndterer vi viktige personopplysninger hver eneste dag. Det er opplysninger om de som bruker våre tilbud og tjenester og personopplysninger om alle ansatte. Derfor er det svært viktig for oss å gi god opplæring til alle våre ansatte i personvern-lovgivning. For oss som en ideell tjenesteleverandør til det offentlige er det viktig å finne smarte og effektive måter å løse oppgavene på, sier kommunikasjonssjef Øyvind Woie.

Signo er en stor organisasjon med 7 ulike virksomheter og trenger å ha gode informasjons- og samhandlingsplattformer.

Conrad når alle ansatte gjennom Facebook

- Vi har valgt Workplace fra Facebook som vårt intranett. Der knyttes  1300 ansatte sammen. De kan kommunisere, dele kunnskap og informasjon uansett hvor de måtte befinne seg. Det er i denne «verdenen» Conrad jobber, forklarerWoie.

Inviterer til e-læringskurs gjennom dialog

Samtaleroboten dukker opp samtidig hos alle ansatte i Signo og inviterer dem til å ta et e-læringskurs. Via chatten i workplace kan den ansatte velge om han/hun vil ta kurset umiddelbart eller vente. Dersom ansatte velger å vente, dukker Conrad opp dagen etter. Hvis man ikke tar kurset kan Conrad komme tilbake flere ganger.

Er effektiv og kostnadsbesparende

Conrad har i løpet av halvannen uke fått over 200 ansatte til å gjennomføre et grunnleggende kurs om personvern. 

Tar de kjedelige og rutinepregede jobbene

- En samtalerobot kan gjøre de oppgavene som er kjedelige og rutinepregede. Det kan handle om påminnelser om frister, innleveringer og rapportering, sier Woie. 

- Conrad kan operer på alle plattformer og vi tror dette er en effektiv og rimelig måte å utføre flere oppgaver. Leverandøren av roboten ser blant annet for seg at slike samtaleroboter kan hjelpe til med reiseregninger og andre faste oppgaver.  

Flere potensielle bruksområder

Men en slik «bott», som det også kalles, kan også gi opplæring i tegnspråk eller hjelpe ansatte til å bli kjent med arbeidsplassen sin, sier Woie.

Ble du nysgjerrig på hvordan en slik "bott" fungerer, kontakt:

 

Del denne siden