Gå direkte til innhold [access key = i] Gå direkte hovedmeny [access key = h] Gå direkte til kontaktinformasjon [access key = k]

Kongeparet på erten

Hverken kong Harald eller dronning Sonja ante at de satt på erter da de fikk tegnspråkkurs hos Signo.

 

Kongeparet strålte om kapp med Vestfoldsola og lærte seg navnetegn og tegnet for konge og dronning. Først da de hadde pause i hovedbygningen på Sukke gård avslørte generalsekretær Inger Helene Venås den kongelige spøken. Ansatte og brukere i Vevkroken på Signo Grantoppen AS hadde sydd inn erter i sitteputene på kongestolene.

Se Dagrevyens reportasje fra kongebesøket

Ertelatter
- Kjente du noe til ertene, spurte kong Harald dronningen.
- Nei, ingenting, og så brast de ut i latter som hørtes langt ut på tunet.
- De moret seg storlig over ertespøken, sa Venås etterpå.
- Dette har vært en stor og viktig dag for oss. Kongen og dronningen er med på å løfte frem våre døve og døvblinde brukere. Det er ikke så ofte de blir synlige.

"Vår beste dag" rørte kongen til tårene

Seiltegn.
Og kongeparet var begeistret. Døve Glenn Inge Grongstad lærte kongen tegnet for seilbåt og kongen løftet hånden og førte den gjennom luften. Alt som skjedde på scenen ble applaudert på døve-vis; med å vifte med hendene i luften. 
Maximus gjorde Erik Byes og Jon Rosslunds vise "Vår beste dag" enda vakrere sammen med koret JoySing fra Andebu og tegnspråktolk Wenche Kjernli. Og kong Harald og dronning Sonja knyttet seg inn i fellesskapsteppet - kongen knyttet inn en krone, dronningen et sølvkors. Og i gave vanket det et vakkert, hvitt havemøblement til barnebarna. Signofolk i alle aldre hadde møtt opp og koste seg i sola med Signoballonger og norske flagg.

Imponert.
Da kongen holdt sin tale i Andebu sentrum var han tydelig begeistret over dagen.
- Vi er imponert over hvordan dere tar utgangspunkt i menneskeverdet, det unike og ukrenkelige individet – og at dere ikke gir dere før dere har funnet den enkeltes potensial. Når alt dere i Signo gjør er preget av humor, livsglede og lekenhet, ja da blir vi også i godt humør, sa han.
Tema for besøket hos Signo i Andebu var sangen «Vår beste dag» som ble skrevet til Signos 100-års jubileum, og det hadde kongeparet fått med seg.
- «Mangt har dagen skjenket oss av stort og smått», heter det i Erik Byes vakre sang «Vår beste dag». Og mangt har dere sannelig gitt oss i dag – især av stort! Takk til alle som har bidratt til å gjøre denne dagen til en av våre beste dager, avsluttet kong Harald.